Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta




cursuri de limba franceza










Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

 Festivalul Franc-Fest “Micul Prinţ”…


afis

Cultura franceza a fost timp indelungat o traditie in România, iar in prezent se resimte o lipsa a evenimentelor in limba franceza.
Deviza Uniunii Europene, din care face parte si România de la 1 ianuarie 2007, este „Unitate in diversitate”. In acest context politic proiectul a dorit sa creeze un eveniment cultural care sa imbogateasca viata culturala a orasului in anul 2009.
Acest festival intitulat « Micul Print” » se afla la prima sa editie si s-a dorit a fi un eveniment care sa favorizeze schimbul, formarea si cunoasterea trupelor de teatru scolare care joaca in limba franceza

Perioada :  Festivalul Franc-Fest “Micul Print” s-a desfasurat in data de 27 martie 2009 ca un eveniment cultural incadrat in Saptamâna Internationala a Francofoniei.

Parteneri locali :  Consiliul Judetean Sibiu, Teatrul « Gong », Lectoratul Francez din cadrul Facultatii de litere si arte Sibiu, SC. Consulting Grup SRL

Locatii:  Spectacolele s-au desfasurat la Teatrul „Gong” Sibiu, iar intâlnirile cu trupele de teatru au avut loc la Casa Ille et Vilaine.

Participanti:  Au participat 9 trupe de teatru scolar din clasele V-VIII din Sibiu, Medias, Arpasul de Jos, Biertan, Cârta, Mosna, Rasinari, Rîu Sadului, Turnu Rosu

Scopul proiectului a fost promovarea culturii si limbii franceze prin intermediul unui eveniment cultural organizat de catre elevi ai claselor V-VIII care studiaza limba franceza. 

Obiectivele proiectului au urmarit:

  1. promovarea teatrului amator scolar in limba franceza
  2. organizarea primei editii a Festivalului Franc-Fest « Micul Print »
  3. incurajarea dezvoltarii parteneriatelor intre scolile din judetul Sibiu
  4. cunoasterea orasului Sibiu de catre elevii comunelor din judetul Sibiu.

 

Activitati :

In data de 27 martie 2009, cu incepere de la orele 13,00 trupele de teatru inscrise la festival au prezentat spectacolele pregatite. Fiecare spectacol din cele 9 a avut o durata de 10 – 15 minute.
S-a luat o pauza pentru ca juriul sa decida câstigatorii festivalului. Dupa o deliberare de o jumatate de ora, au fost anuntati premiantii.
Toate trupele participante au primit diplome si premii constând in carti in limba franceza si româna. Fiecare elev si profesor a primit diploma de participare la festival.
Dupa premiere,  participantilor la festival li s-a oferit pizza, sucuri si dulciuri, iar apoi au vizitat orasul Sibiu si câteva obiective turistice.

Grupul ţintă şi beneficiarii:
- grupul tinta: elevii din Sibiu si judetul Sibiu care studiaza limba franceza
- beneficiari: au fost prezenti la spectacole in numar foarte mare de elevi si parinti, iubitori de limba si cultura franceza
   - comunitatea din Sibiu, profesori
          
Rezultatele acestei actiuni au fost ca:

  1. peste 300 de elevi au fost informati despre cultura si teatrul francez
  2. sala mare a Teatrului „Gong”, care are 200 de de locuri, a fost plina
  3. comunitatea din Sibiu a fost sensibilizata pentru limba si cultura franceza
  4. viata culturala a orasului Sibiu s-a imbogatit cu inca un eveniment cultural care se doreste sa devina traditie

 

Impactul asupa grupului ţintă, beneficiarilor şi comunităţii

  1. S-au stabilit numeroase relatii de prietenie intre participantii la festival
  2. A fost promovat orasul Sibiu prin obiectivele turistice vizitate de participantii la festival.
  3. Toti participantii la festival si-au exprimat dorinta sa revina la Sibiu, la editia a II-a a acestui festival.

Mijloace de comunicare pentru promovarea proiectului :

S-au trimis comunicate de presa mass-mediei locale – Tribuna, Rondul, Monitorul, Ziarul de Sibiu, ziarele de limba germana, PROTV, Antena 1, TV Eveniment si nationale TVR National, Radio Actualitati International; au avut loc interviuri televizate, au aparut articole in ziarele locale si nationale. Populatia Sibiului a fost informata despre acest festival prin afise lipite in scoli si in locurile de afisaj.

Concluzii:

Prima editie a Festivalului Franc-Fest „Micul Print” are un bilant foarte pozitiv dupa cum a reiesit din discutiile cu participantii la proiect, elevi, parinti, spectatori din orasul Sibiu.  Acestia si-au manifestat dorinta ca festivalul sa devina o traditie si sa se organizeze in fiecare an la Sibiu. Ei doresc ca pe viitor sa participe si mai multe trupe de teatru scolar.

foto

înapoi / sus

 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio