Târgul de Ignat


Targul de Ignat  

Sub denumirea Târgul de Ignat, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului în 15 - 16 decembrie, sibienilor li s-a pregătit o ediţie specială a Târgului de țară, unde au putut să rememoreze obiceiurile premergătoare Crăciunului din satul de altădată. Bucate ce respectă reţetele tradiţionale, cu ingrediente sănătoase, atent selecţionate, dar şi cadouri de Crăciun (icoane, textile, ceramică, decoraţiuni pentru brad), realizate de meşteri pricepuţi, vor îmbia cumpărătorii, în ambele zile de târg.

În plus, duminică organizatorii au pregătit un program special de animaţii culinare. Este vorba despre tăierea porcului, pârlirea, curățarea și tranșarea acestuia, dar și despre pregătirea bucatelor tradiționale : cârnați, jumeri, slănină, tobă, caltaboș. Preparate gustoase precum ,,pomana porcului", iahnie de fasole, mere coapte şi lipii la cuptor, vor putea fi servite calde, la faţa locului. Nu vor lipsi nici ingredientele bunei dispoziţii : vinul fiert şi ţuica la cazan, ce pot convinge sibienii să uite grijile şi să petreacă un weekend de neuitat, să se bucure de zăpadă, de plimbările cu sania trasă de cai sau de tură la săniuş.


• imagini ...

 


înapoi / sus

 
Creat de APIVS