Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta




cursuri de limba franceza










Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

“Cum am devenit toţi, de bună voie, victime în mediul nostru profesional şi personal”


Laurent Chrzanovski este Profesor la Şcoala Doctorală de Istorie şi Ştiinţe Umane, Universitatea

Sibiu, membru în grupul de experţi al UIT (Uniunea Internațională de Telecomunicații a ONU), responsabil proiecte de cibersecuritate Swiss Webacademy (Sibiu).

Scurtă biografie : Laurent  Chrzanovski are cetăţenie elveţiană şi italiană, este Doctor în arheologie al Universităţii din Lausanne, absolvent de Studii  postdoctorale de istorie şi sociologie al Academiei Române, Laurent Chrzanovski este astăzi Profesor la Şcoală doctorală a Universităţii din Sibiu (România) şi Profesor Invitat la Şcoală doctorală de Arheologie a Universităţii Lyon II Lumière.

 

joi 27 octombrie 2016, ora 19.00


De mulţi ani, datorită vastei sale experienţe acumulate în 12 ţări din Europa şi din Sudul Mediteranei, şi-a lărgit cercetarea la domeniul securității cibernetice, în aspectele sale sociale, comportamentale şi geopolitice. Membru în grupul de experţi al UIT ( Uniunea Internațională de Telecomunicații a ONU), a înfiinţat şi conduce platforma macroregionala de dialog public-privat „Cybersecurity în România" (www.cybersecurity-românia.ro); este cofondator şi coeditor la una dintre rarele reviste trimestriale gratuite de conştientizare, Cybersecurity Trends (www.cybersecuritytrends.ro). Laurent Chrzanovski este autor/editor a 21 de cărţi, a peste 100 de articole ştiinţifice şi a tot atâtea texte destinate publicului larg.

Rezumat: Secolul 21 sau moartea programată a oricărei forme de viaţă privata pe internet, acesta este o realitate confirmata.  De aceea, fiecăruia dintre noi îi revine sarcina de a-şi construi propria arca a lui Noe pentru a nu se înneca în oceanul informaţiilor “big data”. Fiindcă astăzi există în lume, după statisticile din 2015 ale ONU, de două ori mai mulţi cetăţeni care au acces la internet deact cei care au acces la toalete si de 10 ori mai multe conectări la internet decat  fiinte umane, deci ar fi o himeră să credem că putem scăpa de controlul unor terți asupra informațiilor personale.

Cu toate acestea, există mai multe alegeri pe care le putem face, alegeri aparent banale, dar care mâine, peste un an, peste zece, vor face ca cel care le va adopta pe cele bune să fie mai puţin expus riscurilor decât ceilalţi. Pentru că Big Brother există, dar nu este cel pe care-l cunoaştem. Niciun Stat din lume nu are astăzi capacitatea tehnică de colectare, analiză şi utilizare a unei cantități de date atât de mari ca cea existentă in rețelele pe care le folosim in fiecare zi, cu excepţia a ceea ce tranzitează prin metodele de criptare “end-to-end”.

Această prezentare, simplă şi însoţită de o proiecţie bogat ilustrată, doreşte să scoată în evidenţă, într-un mod simplu şi netehnic, tipurile de atac cu care ne confruntăm, uneori fără să ştim, şi metodele de baza pentru a ne proteja.

 

înapoi / sus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio