Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

 Vizită la Turnu Roșu a unei delegaţii din comuna Saint Gilles, departamentul Ille et Vilaine – Franţa ... 


Schimburile intre cele doua comune au debutat in anul 2006, cand doi reprezentanti ai unei asociatii de solidaritate si  cooperare internationala din St. Gilles au facut o vizita de descoperire la Turnu Rosu.

Contactele au continuat cu sprijinul asociatiei « Ille et Vilaine – Sibiu », care a organizat in anul 2008 vizita in comuna franceza St. Gilles a unui grup din Turnu Rosu, condus de primarul Stelian Istrate. 

Programul invitatilor francezi cuprinde vizite de descoperire a teritoriului de la poalele Fagarasului si a obiectivelor turistice din Sibiu, intalniri cu consiliul local si cu cetateni implicati in proiecte coordonate de asociatia « Ille et Vilaine – Sibiu », vizite la institutiile sociale din comuna, inclusiv din satul Sebesu de Jos.

Din delegatie fac parte Jacques et Denise LESCANNE, cea din urma fiind si presedinta asociatiei St. Gilles Solidarité, Régis Leprêtre, Cristèle Thuauolt, Pierre Riaux si Marcel si Michelle Dutertre. 

O prima axa de cooperare identificata are ca beneficiari copiii, prin organizarea unor centre de vacanta sau de timp liber, dupa model francez. In acest scop asociatia franceza a reusit sa atraga in grupul care a venit la Turnu Rosu, pe directoarea centrului de timp liber din St. Gilles, Dna. Cristèle Thuauolt.

Democratia participativa a fost un alt subiect abordat in cursul intalnirilor, oaspetii francezi intalnindu-se cu grupul de persoane resursa care lucreaza intr-un proiect care se deruleaza simultan in comunele Turnu Rosu si Racovita.

Pornind de aici s-a discutat si despre mediul asociativ, posibilitati de structurare si de actiune in scopul dinamizarii si autoresponsabilizarii societatii civile. 

Speram ca si la Turnu Rosu sa creasca numarul asociatiilor pentru ca cetatenii sa poata gasi cat mai multe locuri de intalnire si de actiune pentru a-si imbunatati calitatea vietii, care, contrar aparentelor, nu tine doar de abundenta financiara. 

Relatia dintre cele doua comune avanseaza cu pasi mici, intr-un ritm natural si in respectul principiului egalitatii si al co-constructiei.

 

foto

proces verbal (în limba franceză)

www.turnurosu.ro

www.turnurosu.ro

 

pagina principală / sus

 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio