Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

Untitled Document

Transilvania reprezentată la Vakanz în Luxemburg


În perioada 14 – 16 ianuarie 2011 a avut loc cel mai important eveniment în industria turismului din Luxemburg – Salonul de Turism Vakanz. În cadrul acestui eveniment, Asociaţia Mioritics împreună cu European Institute of Cultural Routes (EICR), au amenajat un stand dedicat Bisericilor Fortificate din Transilvania.

Salonul Vakanz este un eveniment foarte important pentru Marea Regiune (Saarland, Lorraine, Luxembourg, Rhineland-Palatinate şi o parte din Belgia) găzduind în fiecare an mai mult de 200 de expozanţi din toată lumea pe o suprafată de 15.000 mp.

Standul dedicat Bisericilor Fortificate din Transilvania, singurul care a promovat România la acest Salon, a prezentat vizitatorilor materiale de informare (realizate de Mioritics, Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu, Primăria Sibiu, Ministerul Turismului) şi produse tradiţionale. Cei 4 reprezentanţi ai Mioritics au discutat aproape fără întrerupere cu cei interesaţi să viziteze Transilvania şi au constat cu plăcere că exista un interes major pentru această destinaţie şi în special pentru oraşul Sibiu. Au fost stabilite contacte cu operatori de turism şi organizaţii de promovare iar Mioritics şi EICR au semnat un acord de cooperare în ceea ce priveste promovarea şi vânzarea directă a pachetelor turistice pentru Transilvania.

Un moment special a fost reprezentat de întâlnirea dintre directorul Mioritics şi Dna Françoise Hetto - Gaasch, Ministrul Turismului din Luxemburg, care a primit în dar un album cu fotografii ale bisericilor fortificate din Transilvania şi şi-a exprimat intenţia de a face o vizită la Sibiu în perioada următoare.

Tot în cadrul acestui Salon, Asociatia Mioritics a fost invitată să prezinte în Pavilionul Central expoziţia “Transilvania mea”, fotografii realizate în vara anului 2010 de copiii din 10 sate transilvănene (Moşna, Axente Sever, Saschiz, Cincu, Biertan, Cîrţa, Chirpăr, Hosman, Apold, Alţana), în cadrul proiectului „Itinerarul Cultural al Bisericilor Fortificate din Transilvania”. Expozitia a rămas în Luxemburg urmând să fie prezentată în perioada următoare la Strasbourg, Freiburg şi München.

înapoi / sus

 
 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio