Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Newsletter:


Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

    Proiecte propuse de APIVS în 2009


Apel la proiecte in CDI

Obiectivul APIVS este de a facilita crearea unui cadru de comunicare eficienta in comunitatile rurale prin valorificarea potentialului institutional.

Proiectul se adreseaza unui numar de 30 de CDI din judet, care sunt chemate sa creeze instrumente pentru eficientizarea comunicarii cu comunitatea locala. Se estimeaza ca 20 dintre acestea vor depune proiecte.
Prin conventia de cooperare cu Judetul Sibiu, CG35 subventioneaza proiectele din domeniul Educatie – CDI cu 10000 euro. Din aceasta suma APIVS isi propune sa utilizeze 4000 euro, solicitand de la CJS un aport de aceeasi valoare pentru a completa fondul necesar de 8000 euro.

Centre de vacanta pentru copii in rural

Obiectivul APIVS este de a favoriza dezvoltarea conceptului de animatie pentru copii (6 – 14 ani) prin implicarea actorilor locali.

Proiectul se adreseaza unui numar de peste 8 localitati din judet unde am identificat structuri organizatoare: Rasinari, Orlat, Riu Sadului, Talmaciu, Copsa Mica, Seica Mare, Mosna, Cartisoara s.a.
Prin conventia de cooperare CG35 subventioneaza proiectele din domeniul Copil – familie cu 12000 euro din care 2400 sunt alocati Fundatiei „Un copil o speranta”.
Din cei 9600 ramasi APIVS doreste alocarea sumei de 4100 euro Centrelor de vacanta si a solicitat de la CJS, prin Agenda cultural-sportiva, 3200 euro.

Proiecte agricole si de dezvoltare rurala

Obiectivul APIVS este de a contribui la dezvoltarea rurala prin proiecte realizate impreuna cu structurile profesionale si administrative locale.

1 – Seminarii cu agricultori in judetul Sibiu cu participarea unor specialisti francezi.
2 – Sprijinirea si formarea liderilor agricoli pentru structurarea si organizarea profesiei – Deplasare in Franta la SPACE
3 – Schimb de experienta pe tema LEADER cu Franta, Polonia si Luxemburg.
4 – Valorificarea produselor traditionale – cooperare cu „Bienvenue a la ferme”.
5 – „Comorile din Tara Oltului”  - proiect teritorial cu abordare LEADER

Pentru aceste actiuni subventia CG35 este de 18000 euro. APIVS si AJTS impreuna cu Camera de agricultura 35 si cu „Bienvenue a la ferme”  colaboreaza in prezent pentru obtinerea unei cofinantari din partea MAE francez pe cooperare descentralizata.
In afara finantarilor atrase prin proiectele de dezvoltare, participarea directa a APIVS are o valoare de aproximativ 80000 euro pe an, din care 60000 provin in prezent de la Consiliul General Ille et Vilaine.


Tehnologia Spaţiului Deschis -  „Sustenabilitatea asociaţiei”


pagina principală / sus

 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio