Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

   " Vizita în județul Sibiu a unei delegații din Ille et Vilaine, în cadrul cooperării agricole și rurale ". Asociatia noastra pregateste, impreuna cu Camera de agricultura din Ille et Vilaine, ADEVIA (Asociatia pentru Dezvoltare Internationala Agricola) din Rennes, DADR Sibiu si Consiliul Judetean Sibiu, o vizita a partenerilor francezi pe tema dezvoltarii agricole si rurale. 

Intalnirile de la Sibiu si din teritoriu, din perioada 6 - 8 iulie, au ca obiectiv prezentarea unor bune practici si schimburi de idei despre:


  • Stabilirea competentelor si coordonarea interventiilor intre Stat, Consiliul Judetean, Camera agricola, GALuri, sindicate, asociatii agricole etc.)
  • Modul de structurare a unei filiere pe lapte de capra,
  • Viitoarea Lege a camerelor agricole din Romania
  • Directii si proiecte noi pentru continuarea cooperarii descentralizate Ille et Vilaine - Sibiu.
 Delegatia franceza din Ille et Vilaine este compusa din:  

Jean CEZARD - Directorul directiei agricole (directia se numeste DDTM - directia departamentala a teritoriilor si a marii si cuprinde atat agricultura cat si drumurile si pescuitul). 

Marc Belhomme - Director TRIBALLAT (o fabrica de lapte, de fapt o fabrica din lantul Triballat, care se afla in Ille et Vilaine si are un parteneriat special cu crescatorii de capre din zona). Marc Belhomme este responsabil cu relatia Triballat - Heifer. 

René Collin -  Agricultor, secretar adjunct al Camerei de agricultura.

Catherine Dupont - Director adjunct al Camerei de agricultura din Ille et Vilaine.  

Mentionam ca ii avem ca invitati si pe:

Pierre Schwartz – consilier agricol in cadrul Ambasadei Frantei, Serviciul Economic

Gilles Datchary – consilier francez pe langa MADR. Are o misiune de asistent tehnic pentru sprijinirea adaptarii agriculturii romanesti dupa aderarea la UE, in cadrul parteneriatului strategic dintre Franta si Romania.

Vizita partenerilor francezi se va axa pe intalniri cu persoanele si structurile din judet, care au participat si in proiectele anterioare din cadrul cooperarii: 

- Administratie : CJS, DADR, OJCA, DDR.

- Asociatii : Fraternitatea Nemsa (care beneficiaza de proiecte Heifer), Caprimed, Calva si altele.

- Grupul de participanti la seminarul de la Seica Mare din mai 2009 (Tema: analiza teritoriului si a exploatatiilor agricole).

 

înapoi / sus

 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio