Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

  Camerele Agricole în Europa - Seminar ”Organizarea profesiei agricole” 


In cadrul cooperarii franco – romane pe care asociatia noastra o gestioneaza, avem urmatorii parteneri pentru domeniul Agricultura si dezvoltare rurala : Camera de agricultura din Ille et Vilaine, Gites de France si Bienvenue a la ferme. In judetul Sibiu, ne-am reunit inca din anul 2005 cu o serie de parteneri pe acest domeniu in Grupul de Actiune pentru Dezvoltarea Agriculturii (GADA), care se doreste a fi, pe linga un spatiu de reflectie si actiune comuna, si un interlocutor viabil al partenerilor straini. La aceasta data membri GADA sunt : Consiliul Judetean, Prefectura, Casa Corpului Didactic, Directia de dezvoltare Rurala si Oficiul de consultanta agricola. In anul 2006 am realizat schimburi si intalniri pe tema Politicii agricole comune cu partenerii francezi si polonezi. In acest an vom continua cu seminarii si schimburi pentru organizarea profesiei agricole, cu implicarea nemijlocita a unor fermieri si a unor agricultori care doresc sa participe la creionarea viitorului acestui domeniu in plan local.
In acest scop vom primi in perioada 24 – 27 mai pe Dl Joseph Menard - presedinte si pe Catherine Dupont – director cu relatiile internationale la Camera de agricultura din Ille et Vilaine, care vor prezenta experientele franceze si poloneze in legatura cu crearea si functionarea camerelor de agricultura. Invitatii vor expune unele documente vizuale si vor  raspunde la intrebarile unui public format din agricultori de referinta ai judetului si consultanti locali.
Un scop implicit este si acela de a identifica persoane resursa pe care formari si schimburi ulterioare sa-i incurajeze in a deveni promotori locali de dezvoltare agricola.

Participanți:

DELEGATIA FRANCEZA :
Joseph MENARD, vicepresedinte Camera de Agricultura din Ille et Vilaine-Franta , presedinte a Federatiei Regionale a Sindicatului Exploatatiilor Agricole -FRSEA Bretagne (principalul sindicat agricol al Frantei ), ( Proprietar a unei exploatatii de 54 ha, referinta cota lapte 320000 litri , aderent integral a unei CUMA-cooperativa de folosit mijloacele agricole de productie in comun de catre un grup de fermieri prin asociere voluntara ;)

Mme Catherine DUPONT, director Departamentul Agronomie si Teritorii al Camerei de Agricultura Ille et Vilaine , responsabila de cooperarea internationala pentru 5 Camere de Agricultura din Bretagne .

PARTICIPANTI ROMANI :
- Specialisti din Institutiile care se ocupa de agricultura si dezvoltare rurala :Oficiul judetean de Consultanta Agricola , Directia Agricola si de Dezvoltare Rurala , Directia Sanitar Veterinara, Unitatea de Ameliorare si Reproductie in Zootehnie, Institutii Publice : Consiliul Judetean, Prefectura, Primarii ; - Fermieri care au dezvoltat o afacere in productie , procesare de produse agricole.

Idei în urma seminarului

 • Au fost multe intrebari tehnice si putine despre organizare.
 • Trebuie extrase ideile esentiale din legea camerelor si pregatita dezbaterea publica
 • În momentul dezbaterii publice GADA trebuie sa fie cea care sa reactioneze in numele “publicului”.  Pentru asta trebuie ca “publicul “ sa fie informat si sa aiba conditiile pentru a se exprima.
 • Face GADA acest oficiu, de a culege pareri si a le explima?
 • Se erijeaza GADA in sindicat al agricultorilor?
 • GADA trebuie sa-si stabileasca tipul de discurs si de raport cu agricultorii, pornind de la misiunile pe care si le-a asumat.
 • Ce comunicare face GADA si ce face fiecare membru in activitatile sale?
 • Nu vor fi aceleasi persoane in Fr si in Po, dar poate macar unul ar trebui sa fie in ambele delegatii.
 • Cum se asigura comunicarea intre cele 2 grupuri cel pt Fr si cel din Po?
 • Chestionarele vor fi analizate impreuna cu agricultorii care s-au oferit.
 • înapoi / sus

   

  Parteneri:

  cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

  Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

  Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
  Created by Image Art & Bio