Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

   "Primii pași spre o democraţie participativă modernă"….


27 ianuarie 2010

Prezentarea proiectului ...

S-au abordat chestiuni legate de faza incipientă a proiectului, s-au distribuit materiale de informare (afişe şi pliante). S-a făcut trecerea în revistă a formelor de organizare asociativă care se găsesc actualmente pe raza comunei.

Au fost prezenţi: - la primărie

   • Istrate Stelian - Primar.
   • Mihaiu Toma – Viceprimar.
   • Valentin Arvunescu şi Ionaşcu Anca – APIVS.
   • Băiaşu Costina - Consilier agricol.
   • Nicolae Cristian – şef SVSU.
   • Lucian Cârpătorea – Bibleotecar.
   • Nicolae Cristian – şef SVSU.
   • - la şcoală:

   • Viorica Fleşeriu - Director şcoală ”Matei Basarab”.

 

29 ianuarie 2010


18 februarie 2010

O primă întâlnire de cunoaştere (din cadrul proiectului « Primii paşi spre o democraţie participativă ») cu o parte din grupul ţintă, respectiv consilierii locali. 

S-a prezentat mapa proiectului pregatită de APIVS în care se afla mai multe documente : rezumatul proiectului, informaţii despre APIVS, despre ONG-uri, extrase din legislaţia română actuală referitoare la administraţia locală transparenţă etc.

S-au amintit câteva elemente referitoare la proiect :

- la oraşe există consilii cetăţenești de cartier, însă la ţară aceste structuri există mai puţin sau deloc, deoarece informaţia nu ajunge şi nu este prelucrată în ceva util cetăţeanului. 

Mesajul APIVS către consilieri este ca aceştia să încurajeze cetăţenii din comună să se organizeze într-un consiliu consultativ al cetăţenilor. 

.Tr


07 aprilie 2010

Tr Tr

Tr

- proces verbal


28 aprilie 2010

Tr

Ce-a de-a doua intalnire a grupului de cetateni din care doresc sa se implice in crearea unui Consiliu consultativ local, a avut loc in Centru de documentare si informare din cadrul scoalii Matei Basarab. 

Reuniunea a avut ca scop stabilirea unor principii si reguli care sa defineasca activitatea viitoare a acestui grup, precum si a unor axe (tematici) de lucru. 

Discutiile au fost foarte constructive iar dupa mai bine de 2 ore au reiesit, pe langa principii si reguli, si elemente de structurare si de reglementare, precum si cateva mijloace de actiune, a grupului, semn ca toti participantii isi imagineaza deja noul instrument de expresie cetateneasca. 

Urmatoarea intalnire va avea loc marti 18 mai 2010, la ora 18 si va beneficia de interventia unui fost primar din comuna St. Gilles, care va prezenta modul de functionare a democratiei participative in comuna sa.  

- reguli ale grupului (proiect)


18 mai 2010

Tr

Scopul intâlnirii a fost ca reprezentantii comunei Saint Gilles sa prezinte viziunea lor despre democratia participativa si modul in care conceptul a fost aplicat in Saint Gilles. 

Tr Tr

- proces verbal


înapoi / sus

 
 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio