Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

  „Comorile din Ţara Oltului” - Turnu Roşu, sat. Sebeşul de Jos   22 – 24 august 2008


 

afis

 

Prin proiectul « Comorile din Tara Oltului » reunim copiii din comunele acestui tinut, de la Arpas pana la Boita, intr-o actiune de sensibilizare asupra bogatiilor naturale, umane si culturale  care exista din abundenta in spatiul lor de viata.

Un alt obiectiv, mai indepartat, este legat de identificarea, formarea si valorizarea unor tineri din acest teritoriu pentru a fi in masura sa indrume si sa anime grupuri de iubitori ai naturii, ai spatiului rural si ai muntelui.
Actiunea noastra, sub forma de concurs cu probe de orientare turistica, cunostinte generale, abilitati de lucru in echipa, calitati artistice etc. este menita sa identifice potentialul tinerilor participanti.

Un al treilea obiectiv este specific asociatiei « Ille et Vilaine – Sibiu »si urmareste ca, in cadrul GAL Ţara Oltului, sa mobilizeze cetateni, grupuri sau asociatii, administratii si intreprinderi din acest teritoriu într-un proiect de tip LEADER (Legaturi intre Actiuni de Dezvoltare Economica Rurala).

Cuvintele cheie sunt : un teritoriu, o tema impartasita si un obiectiv comun al locuitorilor acestui teritoriu.

Persoanele care au fondat grupul de organizare sunt reprezentanţi ai şcolilor si ai unor asociatii precum : Asociaţia „Prietenii Avrigului”, Asociaţia‚ Amicii munţilor”, GAL Ţara Oltului şi Asociatia « Ille et Vilaine – Sibiu ».

In fiecare an o alta comuna va fi gazda concursului si de fiecare data Lada de zestre a teritoriului va fi imbogatita cu noi comori, scrise, filmate sau realizate artizanal. Aici fiecare isi regaseste contributia si descopera la randul sau contributia semenilor din toate satele din zona.

Comuna castigatoare pastreaza lada de zestre pana la editia viitoare.

Pentru editia 2008 principalii parteneri ai GAL Tara Oltului pentru organizare au fost Asociatia „Ille et Vilaine – Sibiu” si Scoala „Matei Basarab” din Turnu Rosu. Actiunea s-a desfasurat pe teritoriul satului Sebesul de jos.

Este o dovada ca cetatenii se pot organiza pentru a-si anima si valoriza spatiul de viata si pentru a propune agende de politici publice.

Căștigătorii concursului sunt:

Locul I - Comuna Cârța

Locul II - Mârșa

Locol III - Avrig

 

mai mult / sus

 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio