Asociaţia de prietenie
                                   "Ille et Vilaine - Sibiu"

Facebook

Centre de vacanta
cursuri de limba franceza


Studio de traducere simultană

vezi ARHIVA

  „Comorile din Ţara Oltului” editia a 2-a Boiţa, 31 iulie - 2 august 2009 ….


afis

Prin proiectul « Comorile din Țara Oltului » reunim copiii din comunele acestui ținut, de la Arpaș până la Boița, într-o acțiune de sensibilizare asupra bogățiilor naturale, umane și culturale  care există din abundență în spațiul lor de viață.

Un alt obiectiv, mai îndepărtat, este legat de identificarea, formarea și valorizarea unor tineri din acest teritoriu pentru a fi în măsură să îndrume și să anime grupuri de iubitori ai naturii, ai spațiului rural și ai muntelui.
Acțiunea noastră, sub formă de concurs cu probe de orientare turistică, cunoștințe generale, abilități de lucru în echipă, calități artistice etc. este menită să identifice potențialul tinerilor participanți.

Un al treilea obiectiv este specific Asociației « Ille et Vilaine – Sibiu » și urmărește ca, în cadrul GAL Ţara Oltului, să mobilizeze cetățeni, grupuri sau asociații, administrații și întreprinderi din acest teritoriu într-un proiect de tip LEADER (Legături între Acțiuni de Dezvoltare Economică Rurală).

Cuvintele cheie sunt : un teritoriu, o temă împărtășită și un obiectiv comun al locuitorilor acestui teritoriu. Persoanele care au fondat grupul de organizare sunt reprezentanţi ai şcolilor și ai unor asociații precum : Asociaţia „Prietenii Avrigului”, Asociaţia‚ Amicii munţilor”, GAL Ţara Oltului şi Asociația « Ille et Vilaine – Sibiu ». În fiecare an o altă comună va fi gazda concursului și de fiecare dată Lada de zestre a teritoriului va fi îmbogățită cu noi comori, scrise, filmate sau realizate artizanal. Aici fiecare își regăsește contribuția și descoperă la rândul său contribuția semenilor din toate satele din zonă.

Comuna câștigătoare păstrează lada de zestre până la ediția viitoare.

Pentru ediția 2008 principalii parteneri ai GAL Țara Oltului pentru organizare au fost Asociația „Ille et Vilaine – Sibiu” și Școala „Matei Basarab” din Turnu Roșu. Acțiunea s-a desfășurat pe teritoriul satului Sebeșul de jos.

 

foto concurs

Gazda ediției a II a – 2009 este comuna Boița iar principali parteneri sunt : Primăria și Școala Boița, precum și Asociația « Ille et Vilaine – Sibiu »

Este o dovadă că cetățenii se pot organiza pentru a-și anima și valoriza spațiul de viață și pentru a propune agende de politici publice.

Căștigătorii concursului sunt:

Locul I - Comuna Turnu Roșu

Locul II - Comuna Racovița

Locul III - Comuna Porumbacu de Jos

mai mult / sus

 
 

Parteneri:

cons jud sb conseil general 35 S35R ch35 Ambasada Frantei Gites 35 ATRT Casa Corpului DidacticLangue communication Bienvenue a la ferme centras FDSC AJTS GAL PM GAL Hartibaciu GAL Tara Oltului Caprimed Prefectura SB DADR DADR

Acasă / Despre Noi / Programe / Rețele / Servicii / Parteneri / Glosar / Arhivă / Contact

Copyright 2009 Asociatia de prietenie Ille et Vilaine - Sibiu
Created by Image Art & Bio